Hvem er vi?​

Carpe Diem blev grundlagt som en privatejet institution i 1998.


Vi varetager rådgivningsopgaver og tilbyder netværksgrupper samt socialtrænings- weekender/aflastning.
Carpe Diem blev oprettet i ønsket om, at kunne etablere et tilbud til børn og unge med Aspergers Syndrom og beslægtede diagnoser.

På grund af organisatoriske forhold har vi besluttet i samarbejde med Københavns Amt at aflastnings- og netværksdelen bliver adskilt fra Carpe Diems øvrige aktiviteter. Dette betyder at Carpe Diems aflastnings- og netværksaktiviteter bliver omdannet til en selvstændig fond med egen bestyrelse og økonomi.

Carpe Diems kerneydelser er aflastning hvor børn og unge mødes en weekend om måneden sammen med deres gruppe. Det er de samme primære pædagoger der følger børn og unge i disse weekender.

Endvidere er en del af kerneydelsen et nært samarbejde med forældrene, da alle vores forældre har brug for støtte til at klare dagligdagen, da ingen af vores forældre ønsker at døgnplacere deres børn/unge.


Hvert barn eller ung er endvidere tilknyttet en netværksgruppe en gang om ugen hvor de mødes med deres venner fra aflastningen. Her planlægger og træner vi til den kommende weekend. Vi arbejder med temaer, som er relevante i dagligdagen og som ruster den enkelte til bedre at kunne overskue almene dagligdags problemstillinger.


Netværksgrupperne er således tiltænkt som en støttefunktion til aflastningsweekenderne

​" Carpe diem er lidt som derhjemme...

der er bare flere venner..."

- Ung, 14 år

​​Fonden Carpe Diem Huset | Tlf.: 39 66 55 57